Icelandair-reittiverkosto

Icelandair:in liiketoimintastrategia perustuu Islannin maantieteelliseen sijaintiin puolessa välissä Pohjois-Eurooppaa ja USA:n itärannikkoa.

Yhdistämällä yhden lentokoneen Islantiin ja Islannista matkustajille ja Islannin kautta Atlantin ylittäville matkustajille Icelandair on laajentanut ja vahvistanut jatkuvasti verkostoaan viimeisten vuosikymmenten aikana. Icelandair lentää 26 kaupunkiin Euroopassa ja 18 kaupunkiin Pohjois-Amerikassa Islanti keskipisteenä.

Verkosto perustuu 24 tunnin kiertoon liittymälentojen lähtiessä Islannista aamuisin ja iltapäivisin.

Icelandair

Icelandair on johtava Islantiin ja Islannista lentoja tarjoava lentoyhtiö, ja yhtiö on houkutteleva vaihtoehto lennoille Atlantin yli. Icelandair tarjoaa turvallisia ja luotettavia lentoja sekä poikkeuksellisen palvelun lennoilla suurkaupunkialueille Atlantin molemmilla puolilla.

Lentoyhtiö toimii Islannista käsin ja käyttää maan maantieteellistä sijaintia Amerikan ja Euroopan puolessa välissä mahdollisuutena rakentaa yhä kasvava verkosto kansainvälisiä reittejä Islanti keskipisteenä.

Icelandair on osa Icelandair Group.

Icelandairin johto

Birkir Hólm Guðnason, toimitusjohtaja. 
Birkir tuli Icelandairiin vuonna 2000, aloittaen Islannin myyntijohtajana, ja myöhemmin hänestä tuli Pohjois-Amerikan myyntijohtaja, Keski-Euroopan toimitusjohtaja asemapaikkanaan Frankfurt ja vuodesta 2006 Pohjoismaiden toimitusjohtaja asemapaikkanaan Kööpenhamina. Birkir nimitettiin Icelandairin toimitusjohtajaksi vuonna 2008. Hän suoritti B.Sc. tutkinnon liiketaloudessa ja hallinnossa Aalborg:in yliopistossa vuonna 1998 ja MBA tutkinnon kansainvälisessä liiketoiminnassa ja taloudessa vuonna 2000 samassa yliopistossa. Jens Bjarnason, Senior Vice President Operations. Jens aloitti yhtiön rakenne insinöörinä 1984 ja tämän jälkeen ICCA, Islannin Ilmailuviranomaisen Turvallisuusyksikön johtajana. Vuosina 1996-2005 hän toimi Icelandairin lentotoiminnan johtajana ja vuoteen 2011 Teknisen osaston vastaavana. Vuosina 2011- 2015 hän toimi IATA - International Air Transport Association operatiivisen yksikön johtajana toimipaikkanaan Montreal, Kanada. Hän on valmistunut Tekniikan tohtoriksi Northwestern Universityn Yliopistosta, Illinois, USA.

Markkinointi-, tapahtuma- ja sponsoriasioissa, klikkaa tästä.

Hlynur Elísson, rahoitus- ja hallintojohtaja.
 Hlynur aloitti uransa Icelandairissa Icelandair Domesticissa vuonna 1995 rahoitusjohtajana ja sitten Air Icelandissa vuonna 1997. Hänet nimitettiin Icelandairin rahoitus- ja resurssihallintajohtajaksi vuonna 2005 ja vuonna 2006 hänestä tuli Icelandair-yhtymän talousjohtaja. Marraskuussa 2008 Hlynur nimitettiin Icelandairin rahoitus- ja hallintojohtajaksi. Hlynurilla on B.Sc. tutkinto liiketoiminnassa Illinoisin Rockford Collegesta.Svali Hrannar Björgvinsson, henkilöstöpäällikkö. 
Svali on ollut Icelandairin henkilöstöpäällikkö maaliskuusta 2009 alkaen. Ennen tätä hän oli Kaupthing-pankin henkilöstöpäällikkö 2005 - 2008. Svali oli resurssikehityksen johtaja IBM Consulting Servicessä ja omistaja PWC:ssä. Svali on opettanut Islannin yliopistossa, Islannin opettajayliopistossa ja Laugarvatn-lukiossa. Svalilla on B.A. tutkinto psykologiassa Islannin yliopistosta ja M.A. tutkinto henkilöstöhallinnossa ja työpsykologiassa New Yorkin yliopistosta.