Kirjatut matkatavarat

Kirjatut matkatavarat viittaa tavaroihin, jotka kirjataan lähtöselvityksessä ja siirretään lentokoneen ruumaan. Laukkujen määrät ja painorajoitukset määräytyvät matkustusluokan mukaan. Tutustu huolellisesti seuraaviin sääntöihin: aseiden, vaarallisten aineiden ja lääkeaineiden kanssa matkustaminen .

Ylipainomaksu

Jos matkatavaroiden kokonaispaino ylittää sallitun painon, siitä peritään ylipainomaksu. On tärkeää ilmoittaa lentoyhtiölle etukäteen kaikesta sallittua suuremmasta matkatavaramäärästä. Varaamme oikeuden kieltäytyä kuljettamasta sallitun määrän ylittäviä matkatavaroita samalla lennolla, jolla kyseisten matkatavaroiden omistaja matkustaa. Ylipainomaksun voi maksaa vain lähtöselvityksessä.

Ylimääräiset ja painavat laukut

Ylimääräinen laukku on kirjatun matkatavaran ylimääräinen tavara. Jos haluat kuljettaa yli sallitun kirjatun matkatavaramäärän, voit ostaa lisälaukkuja tai painavia laukkuja lipussasi olevan sallitun matkatavaramäärän lisäksi. Voit ostaa ylimääräisen laukun verkossa (säästät 20%) tai Icelandairin asiakaspalvelusta Reykjavikista (säästät 20%) - edellämainittu koskee ainoastaan lentovarauksiä, jotka on tehty Icelandairin sivujen tai Icelandairin Service Centerin kautta. Jos varaus on tehty matkatoimiston kautta lisämatkatavara tai ylipainomaksu on maksettava lähtöselvityksessä.

Käsimatkatavarat

Käsimatkatavarat ovat tavaroita, jotka kuljetat mukanasi lentokoneeseen. Yksi enintään 10 kg painava käsimatkatavaralaukku ja pieni tavara, kuten käsilaukku tai kannettava tietokone ovat aina sisällytetty lippuusi. Käsimatkatavaramäärä määräytyy matkustusluokan mukaan. Laukun koko ei saa olla yli 55 x 40 x 20 cm. Laukussa ei saa olla nesteitä (yli 100 ml), aerosolitölkkejä tai muita rajoitettuja tavaroita.

Lasten matkatavaramäärä

Icelandairilla toivotamme perheet tervetulleiksi lentokoneisiimme ja pyrimme tekemään lennosta nautittavan nuorimmille matkustajillemme. 2-11 vuotiailla lapsilla on sama sallittu matkatavaramäärä kuin samassa matkustusluokassa mukana matkustavalla aikuisella. Sallitun matkatavaramäärän lisäksi voidaan myös tuoda kokoontaittuvat lastenrattaat. Vauvoille ja alle 2-vuotiaille lapsille on voimassa eri matkatavarasäännöt laskimessa näytetyn mukaisesti.

Urheiluvälineet ja epätavallisen kokoiset matkatavarat

Urheiluvälineet viittaavat urheilutavaroihin, kuten purjelautaan, kalastusvälineisiin ja polkupyöriin. Katso matkatavaralaskimesta täysi luettelo harjoitusvälineistä. Kaikkien listaamattomien matkatavaroiden katsotaan olevan "Epätavallisen kokoinen matkatavara" ja niistä veloitetaan normaalien lisämatkatavaramaksujen mukaisesti. Urheilutoiminnoissa käytettyihin aseisiin saattaa kohdistua rajoituksia.

Urheiluvälineet ja epätavallisen kokoiset matkatavarat on varattava etukäteen. Suosittelemme voimakkaasti sellaisten tavaroiden kanssa matkaa suunnittelevia matkustajia varmistamaan, että heidän koti- tai matkavakuutuksensa kattaa arvokkaiden kirjattujen matkatavaroiden korvausarvon.

Asianmukainen pakkaaminen

Kaikki matkatavarat on pakattava siten, että ne kestävät normaalin matkatavaran käsittelyn ja niiden on kestettävä iskut muihin matkatavaroihin matkatavarajärjestelmässä ja lastattaessa lentokoneeseen ja purettaessa lentokoneesta. Ilman asianmukaista suojausta kirjatun matkatavaran katsotaan olevan matkustajan omalla vastuulla. Särkyvien tavaroiden pakkaaminen normaaliin kirjattuun matkatavaraan ei katsota olevan asianmukaista pakkaamista ja se kuuluu sen vuoksi Vastuurajoitukset-ilmoituksen alaisiin asioihin.

Kaikki kirjatut matkatavarat on oltava merkitty selkeästi nimi-, sähköposti-, puhelinnumero- ja osoitetiedoilla.

Varmista aina, että pakkaat laukkusi itse. Älä koskaan matkusta matkatavaroiden kanssa, joita et ole pakannut henkilökohtaisesti.

Jos sinulla on matkatavaroita koskevia lisäkysymyksiä, ole hyvä ja ota yhteyttä meihin.

Katso matkatavaratiedot valitsemalla sinua vastaavat tiedot alla olevasta lomakkeesta. Laskuri näyttää sitten sallitun matkatavaramäärän matkustajaa kohden. Huomaa, että nämä tiedot ovat myös nähtävissä kohdassa lippu tai muut matkustusasiakirjat.

Seuraavat matkatavarasäännöt ovat voimassa vain Icelandairin lennoilla. Jos matkasi käsittää useampien lentoyhtiöiden lentoja, siihen voidaan soveltaa muita matkatavarasääntöjä. Tämä saattaa myös vaikuttaa matkalla tekemiisi verovapaisiin ostoksiin. Tutustu huolellisesti codeshare and interline partners -kumppaniemme matkatavaroita koskeviin matkatavarasääntöihin sekä lipussasi oleviin tietoihin.

Tarkista sallittu matkatavaramäärä ja mahdolliset lisämaksut

Laukun koko ja paino

checked and hand baggage allowance dimensions
Osta lisämatkatavaraa

Tuotko mukanasi jotain muuta?

Ylimääräinen tai epätavallisen kokoinen matkatavara

  • Yhden laukun enimmäispaino on 32 kg. Jos matkatavarasi ylittävät edellä mainitun painorajan, Icelandair Cargo voi auttaa sinua niiden kuljetuksessa. Ota yhteyttäIcelandair Cargoon ja kysy heiltä lisätietoja.
  • Lisämaksuja määrätään kaikkien soveltuvien luokkien mukaan. Jos sinulla on esimerkiksi ylimääräinen laukku, joka painaa yli 23 kg, siitä veloitetaan sekä ylimääräisen laukun että painavan laukun lisämaksu.
  • Euromääräistä veloitusta sovelletaan kaikkiin muihin Euroopasta lähteviin lentoihin, ja maksu muunnetaan tarvittaessa paikalliseksi valuutaksi.
  • Ylimääräisistä ja ylipainoisista laukuista veloitetaan lisämaksu per lento, silloin kun Islanissa tehdään stopover.
  • Maksamalla ennakkoon, hyväksyt samalla Icelandairinmatkatavaran kuljetussäännöt.