My APIS trip

ESTA

Kaikilla VWP ohjelman puitteissa USA:n matkustavien on hankittava Yhdysvaltojen viranomaisten hyväksymä ESTA lupa ennen lähtöä . Lue lisätietoja.

API ja APIS

VAATIMUKSET KANADAN, YHDISTYNEEN KUNINGASKUNNAN JA USA:N LENNOILLE MOLEMPIIN SUUNTIIN.

Kolme Icelandairin reittiverkoston maata edellyttävät tiettyjen matkustajatietojen välittämistä ennen lennon lähtöä ko. maahan tai ko. maasta. Nämä ovat Yhdysvallat, Kanada ja Yhdistynyt kuningaskunta. Näihin tietoihin viitataan yleisesti nimellä Advance Passenger Information (API) (Etukäteistiedot matkustajasta)  tai Travel Document Information (TDI) (Matkustusasiakirjatiedot). Nämä ovat passin biodatasivulla näytetyt tiedot. API on kerättävä viimeistään lähtöselvityksessä Kanadaan ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Yhdysvallat edellyttää tiettyjen tietojen saamista aiemmin. Etukäteistiedot matkustajasta -järjestelmä (APIS) on Yhdysvaltojen viranomaisten vaatima API kaikille maahan tai maasta matkustaville henkilöille. Kaikkien lentoyhtiöiden, mukaan lukien Icelandair, on lakisääteisesti toimitettava API/APIS-tiedot ennen lennon lähtöä. Matkustajien on annettava nämä tiedot matkan eväämisen uhalla.

HUOMIO: Icelandair pyytää kaikkia Yhdysvaltojen lennoilla (molempiin suuntiin) matkustavia käyttämään tämän sivun yläosassa olevaa sähköistä APIS-lomaketta API/APIS-tietojensa päivittämiseen, jos sitä ei ole tehty jo varauksen yhteydessä (ks. ohjeet alla).

Kanadaan ja Englantiin matkustaessa APIS tiedot päivitetään lähtöselvityksen yhteydessä lentokentällä.

Tiedot, jotka APIS vaatii:

Passitiedot (matkustusasiakirja):

Nimi

Samassa muodossa kuin passin alalaidassa koneluettavassa tekstissä (ilmoitetaan varauksen yhteydessä)

Syntymäaika (DOB) (ilmoitetaan varauksen yhteydessä)
Sukupuoli (ilmoitetaan varauksen yhteydessä)
Kansallisuus  
Asuinmaa  
Matkustusasiakirjan tyyppi

(passi)

Numero matkustusasiakirjasta
(passin numero)
Voimassaolon päättymispvm matkustusasiakirjasta (passin voimassaolon päättymispvm)
Myöntämismaa matkustusasiakirjalle (passin antanut maa)

Muut vaadittavat tiedot

Matkakohteen osoite

Yhdysvalloissa (ei vaadittu Yhdysvaltojen kansalaisilta, laillisilta vakituisilta asukkailta eikä Yhdysvaltojen vierasmaalaisilta asukkailta, jotka saapuvat Yhdysvaltoihin)

Redress number Jos saatavissa (ilmoitettava varauksen yhteydessä). Henkilöt, joilla on kysyttävää tai jotka hakevat päätöstä koskien heidän kokemiaan vaikeuksia matkustuspisteissä tapahtuneen matkustajaseulonnan yhteydessä, voivat hakea TSA:lta ns. oikaisunumeroa lähtöselvityksen ja seulontaprosessien helpottamiseksi, esim. jos heidät on tunnistettu väärin tarkkailulistaprosessissa. Katso lisätiedot TSA-verkkosivustolta.

Secure Flight

Turvallinen lentoTransportation Security Administration (TSA) (Matkustuksen turvallisuushallinto) suorittaa Secure Flight -ohjelmaa parantaakseen kotimaisen ja kansainvälisen kaupallisen lentomatkailun turvallisuutta käyttämäen tehostettua tarkkailulistaa. Katso lisätiedot napsauttamalla tästä.

Alla on myös Secure Flight-ohjelman TSA-yksityisyydensuojatiedot.

Verkkolomake

Icelandair tarjoaa sinulle mahdollisuuden antaa kaikki tiedot verkossa ennen kuin menet lentokentälle. Sinun ei tarvitse antaa matkustajatietoja uudestaan lähtöselvityksessä (paitsi jos jokin vaadittu tieto puuttuu). Voit mennä milloin tahansa uudestaan verkkolomakkeeseen niin monta kertaa kuin tarpeen muokataksesi matkustajatietojasi.

APIS (TSA)

Asiakkaan, joka matkustaa USA:han tulee täyttää matkustajatiedot vähintään 72 tuntia ennen matkaa

HUOM! E-lipustanne näette lentoyhtiön varauskoodin.
 Syötä koodi ja sukunimesi sivuilla olevaan kenttään ja paina Jatka.
 Klikkaa hiirellä matkustajatietojen kohdasta Lisää tietoja ja APIS.
 Lisää mahdollinen kanta-asiakasnumerosi, syntymäaikasi sekä yhteystietosi *(laitaa ruksi kohtaan Additional Options) ja paina tallenna.*
 
*Tämän jälkeen avautuu APIS-sivu, jolle tulee täyttää kaikkien matkustajien seuraavat tiedot:*

  1. Matkustajan etu- ja sukunimi (samassa muodossa kuin passin alareunassa )
  2. Passin numero
  3. Passin myöntämismaa
  4. Passin viimeinen voimassaolopäivä (päivä, kuukausi, vuosi)
  5. Kansalaisuus
  6. Syntymäaika (päivä, kuukausi, vuosi)
  7. Sukupuoli
  8. Osoite Amerikassa (jos useampi kohde, ensimmäinen riittää). Osoitteen tulee sisältää kadun nimi, numero, kaupunki, osavaltio ja ZIP-koodi

Jos matkustaja ei halua luovuttaa lentoyhtiölle kyseisiä tietoja, matkustajalta voidaan evätä maahan ( USA , Kanada ) pääsy.

Jos saatavissa (ilmoitettava varauksen yhteydessä).