Passit

Kanadaan pääsee yleisesti ottaen vain voimassa olevalla passilla. Erilaiset maahanpääsyvaatimukset ovat voimassa Kanadan kansalaisille ja vakituisille asukkaille, Yhdysvaltain kansalaisille ja vakituisille asukkaille ja muille kansainvälisille vierailijoille.

Lisätietoja matkustusasiakirjoista (englanniksi): http://www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyage/td-dv-eng.html

Kaikkien matkustajien on täytettävä Kanadan maahantuloviraston (CBSA) ilmoituskortti, joka jaetaan matkan aikana.

Viisumivaatimukset ja -poikkeukset

Tiettyjen maiden ja alueiden kansalaiset tarvitsevat viisumin matkustaakseen Kanadaan tai Kanadan kautta. Muut tarvitsevat sähköisen matkustusluvan (eTA).

Lisätietoja viisumivaatimuksista ja -poikkeuksista (englanniksi): http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas-all.asp

Sähköinen matkustuslupa (eTA)

Kanada on ottanut käyttöön maahantulovaatimuksen, joka tunnetaan nimellä sähköinen matkustuslupa (eTA). Se koskee viisumivapaiden maiden kansalaisia (katso yllä), jotka lentävät Kanadaan tai joiden lennon vaihto tapahtuu Kanadassa. Poikkeuksiin lukeutuvat Yhdysvaltain kansalaiset ja matkustajat, joilla on voimassa oleva viisumi.

Elokuun 1. päivästä 2015 alkaen soveltuvat matkustajat voivat hakea eTA-lupaa verkossa. Maaliskuun 29. syyskuu 2016 tämä uusi vaatimus tulee pakolliseksi ja matkustajilla on oltava eTA ennen kuin he voivat nousta Kanadaan lentävään koneeseen. Lisätietoja saat osoitteesta (englanniksi) Canada.ca/eTA 

Hae eTA-lupaa (englanniksi):  http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp