Mikä on elektroninen lippu?

Voit varata lentosi kuten tähänkin mennessä internet sivujemme kautta tai matkatoimiston välityksellä. Mikäli varauksessasi on vain Icelandairin lentoja, tulostetaan perinteisten pahvilippujen sijaan elektroniset liput (e-liput) jotka tallentuvat varausjärjestelmään. Varauksen vahvistuksena, lähetetään sähköpostiisi vahvistuskuitti matkakuvauksen kera. Voit halutessasi tulostaa kuitin ja ottaa sen mukaan matkalle. USA:han suuntautuvissa matkoilla kuitti pitää olla mukana matkalla.

Elektronisen lipun edut?

E-lippua ei voi unohtaa, hukata eikä varastaa. Varausvaiheessa ilmoittakaa vain luottokorttitietonne lentovarauksenne tunnisteeksi ja lippunne on "turvassa" lähtöselvitysjärjestelmässämme.

Tunnistetta tarvitaan vain online varausten yhteydessä tai jos lähtöselvitykseen käytetään lähtöselvitysautomaattia.

Lähtöselvitys e-lipulla

Mikäli lähtö tapahtuu UK:sta, olkaa hyvä ja hakekaa maihinnousukorttinne lähtöselvitys tiskiltä.

  • Jos lähtö on Reykjavikista, Kööpenhaminasta, Oslosta tai Tukholmasta, voitte käyttää itsepalvelu lähtöselvitysautomaatteja. Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse passia matkustaessaan pohjoismaiden välillä. Virallinen henkilöllisyystodistus on kuitenkin oltava matkalla mukana.
    Mikäli lähtönne tapahtuu Lontoon (LHR) kautta, mukana pitää olla sähköpostitse saatu vahvistuskuitti. (Pakollinen kaikille Islantiin ja Amerikkaan matkaaville matkustajille). Sekä voimassaoleva passi. 
    Lähtöselvitysautomaatit: Jos lähtönne on  Kööpenhaminasta, Oslosta tai Tukholmasta Islantiin tai Islannista, voitte käyttää lähtöselvitysautomaattia. Tällöin tarvitaan tunnisteeksi luottokortti tai luottokortin puuttuessa on varauksesta kirjoitettava pahviliput. Automaatti tulostaa maihinnousukortin lähtöselvityksen lopuksi. Tämän jälkeen voitte käydä jättämässä ruumaan menevät tavarat erityiselle Luggage drop -tiskillä jonka jälkeen voitte siirtyä turvatarkastuksen kautta lähtöportille. Lähtöselvitysautomaatit ovat käytettävissä, kunhan koneen lähtöön on yli tunti aikaa.

Huomioittehan että matkustettaessa USA:han on aina esittettävä tulostettu matkakuvaus. Suosittelemmekin ottamaan E-lipun tulostetun vahvistuskuitin aina mukaan matkalla.