Jotta nuorimpien matkustajiemme matka sujuisi mahdollisimman mukavasti, Icelandair jakaa lapsille m.m. värityskortteja ja kyniä. Tutustu myös monipuolisiin lasten ohjelmiin ja peleihin.

Syntymättömälle lapselle ei ole mahdollista varata lentoja. Sylilapsen lennot voi varata vasta, kun lapsi on saanut nimen. Varausta varten ota yhteyttä toimistoomme.

Lastenistuimet

Lasten (2-11vuotiaat) kanssa matkustavat henkilöt voivat tuoda tarvittaessa lentokoneeseen hyväksytyn lastenistuimen jos lapsi voi istua lastenistuimessa tai istuinkorokkeella koko matkan ajan. Sylilasten (alle 2 vuotiaat) kanssa atkustavat henkilöt voivat tuoda lentokoneeseen hyväksytyn lastenistuimen jos kyseisellä lennolla on vapaita ikkunapaikkoja lähtöpäivänä. Matkustajat voivat varmistaa sylilapselle oman istumapaikan ostamalla lastenlipun. Lastenistuinten käyttö on sallittua lennon kaikissa vaiheissa, myös nousukiidon ja laskeutumisen aikana, jos:

Lastenistuin täyttää ainakin yhden seuraavista ehdoista:

  • Lastenistuin on hyväksytty käytettäväksi eurooppalaisen standardin ECE R44-03 tai sen myöhempien lisäysten mukaisesti.
  • Lastenistuin on hyväksytty käytettäväksi moottoriajoneuvoissa ja lentokoneissa yhdysvaltalaisen standardin US FMVSS nro 213 mukaisesti ja on valmistettu tämän standardin mukaisesti 26.2.1985 lähtien. Yhdysvaltalaiset vaatimukset täyttävissä lastenistuimissa tulee olla seuraavanlainen etiketti, jossa käytetään punaista tekstiä: 1)"This child restraint system conforms to all applicable federal motor vehicle safety standards" (tämä lapsen turvaistuin täyttää kaikki yhdysvaltalaisen liikenneviranomaisen asettamat turvavaatimukset) ja 2)"This restraint is certified for use in motor vehicles and aircraft" (tämä turvaistuin on hyväksytty käytettäväksi moottoriajoneuvoissa ja lentokoneissa).
  • Lastenistuin on hyväksytty käytettäväksi lentokoneissa saksalaisen standardin "Qualification Procedure for Child Restraint Systems in Aircraft" (lentokoneissa käytettävien lastenistuinten laadunvarmistusmenettely) (TUV Doc.:/958-01/2001).
  • Lastenistuin on hyväksytty käytettäväksi moottoriajoneuvoissa ja lentokoneissa kanadalaisen standardin CMVSS 213/213,1 mukaisesti

CARES Child Aviation Restraint System on hyväksytty Icelandairin lennoilla. CARES istuinturvavyö on suunniteltu 10-20 kg. painavalle lapselle. Icelandair ei tarjoa CARES istuinturvavöitä lennoillamme.

Lentokoneessa:

  • Lastenistuin tulee kiinnittää kunnolla ikkunapaikalle käyttämällä turvavyötä. 
  • Huomaa, ettei lentoyhtiö tarjoa lastenistuimia.

Lastenateria:

On mahdollista tilata jogurtti ja banaani pikkulapsille. Lämmintä vettä on aina saatavilla lentokoneessa maidon ja vauvanruuan lämmittämiseksi. Lastenateria tulee varata etukäteen ainakin 24 tuntia ennen lähtöä tai varauksen yhteydessä (+354 5050 100). 
Kaikki 2- – 11-vuotiaat lapset saavat ilmaisen aterian kaikilla lennoilla.