Varaa lento: Aberdeen

Lento

Matkatyyppi:
Lähtö ja saapuvat
Expense account
Matkustajat:
Luokka:
Näytä lennot:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???

Aberdeen – Skotlannin kukka

Skotlannin kolmanneksi suurin kaupunki, Aberdeen, on saanut tämän lempinimensä siitä, että kaupungissa on paljon hienoja puistoja ja upeita kukka-asetelmia, jotka ovat kahmineet lukuisia Britain in Bloom -palkintoja. Aberdeen tunnetaan näyttävästä arkkitehtuuristaan ja kiehtovista museoistaan, ja pelkästään kaupungin valtava taide- ja kulttuuritarjonta, mielenkiintoinen historia ja elämää sykkivä sosiaalinen ympäristö ovat riittävä syy palata Aberdeeniin kerta toisensa jälkeen. Icelandairin sisaryhtiö Air Iceland operoi nämä lyhyet lennot Q400 Bombardier -lentokoneilla.

Aberdeen ”Graniittikaupunki”

Aberdeenia kutsutaan usein myös nimellä ”Graniittikaupunki”. Nimi kuvaa sitä, kuinka kaupungin graniittirakennukset kimmeltävät sateen jälkeisessä auringonpaisteessa.

Muista käydä myös Aberdeenin Union Streetin kuuluisalla Granite Mile -osuudella, jolta löytyy yli 800 liikettä, ravintolaa ja baaria. Sen upeita kukka-asetelmia pursuavat puutarhat tarjoavat loistavia taukopaikkoja kaupunkikierroksellesi, ja alueella pääsee tutustumaan sekä paikalliseen ruoka- ja juomakulttuuriin että Aberdeenin parhaisiin ostospaikkoihin ja muihin mielenkiintoisiin kohteisiin. Kun olet tutustunut kaupungin kohteisiin, voit rentoutua kävelemällä Aberdeenin  kuuluisaa kullankeltaista hiekkarantaa pitkin.

Linnat, historialliset rakennukset ja upeat maisemat

Kuningatar Victoria ihastui tähän alueeseen – eikä syitä tarvitse miettiä kovin kauan. Alueella on monia Skotlannin kuuluisia nähtävyyksiä, kuten Duff House, jossa on merkittävä taide- ja huonekalukokoelma, Leith Hall ja sitä ympäröivät alueet, upea ja vaikuttavan kokoinen Haddonin tila sekä Kinnairdin linna ja majakka, joka toimii tällä hetkellä myös Skotlannin majakkamuseona. Aberdeenin lähiympäristöstä löytyy myös viehättäviä luontokohteita ja pikkukaupunkeja pursuava Royal Deesiden alue sekä Cairngormsin kansallispuisto. Nähtävyyksien katselu on hyvä päättää tutustumalla Skotlannin ainoaan varsinaiseen Castle Trail -reittiin, jolla pääsee tutustumaan lähemmin Aberdeenshiren 17 tunnetuimpaan linnaan ja alueen historiaan.

Viskitislaamoissa vierailu ja niiden hienojen tuotteiden nauttiminen ystävällisten paikallisten seurassa on myös erittäin suosittu aktiviteetti tässä Skotlannin kukaksi nimetyssä kaupungissa.

Hyvä tietää

  • Neljä lentoa viikossa vuoden ympäri.
  • Air Iceland operoi nämä lennot Q400 Bombardier -lentokoneilla, jotka ovat Boeingin suihkukoneita pienempiä, eikä niissä ole lennoilla käytettäviä viihdepalveluita tai Wi-Fi-yhteyttä. Ipads minis are available on board.
  • Aberdeenin lentokenttä sijaitsee Dycessä, josta on noin 15 kilometriä Aberdeenin keskustaan.
  • Lentokenttäbussit lähtevät Aberdeenin lentokentältä säännöllisin väliajoin ja matka keskustaan kestää noin 35 minuuttia. Matkalippu maksaa 2,70 £. Taksilla matka keskustaan kestää hieman yli 25 minuuttia ja maksaa noin 15 £.
  • Monet museot ja näyttelyt, kuten Maritime Museum (merenkulkumuseo) ja Aberdeen's Art Gallery (taidegalleria) eivät peri sisäänpääsymaksua.
  • Kauniista maisemistaan tunnetulla The Royal Deeside -luonnonsuojelualueella järjestetään kuuluisat Braemar Highland Games -tapahtuma. Alue tunnetaan myös kuninkaallisen perheen lomanviettopaikkana.
  • Aberdeenistä on erinomaiset kulkuyhteydet länteen Royal Deesiden alueelle, etelässä sijaitsevaan Dunnottar-linnaan, pohjoisen upeille hiekkarannoille sekä viskitislaamoista tunnetulle Koillis-Skotlannin alueelle.