Varaa lento: Anchorage

Lento

Matkatyyppi:
Lähtö ja saapuvat
Expense account
Matkustajat:
Luokka:
Näytä lennot:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Anchorage on Alaskan suurin kaupunki ja siellä asuu 300.000 asukasta ja 40 % koko osavaltion asukkaista. Kaupunki tarjoaa upean lähtökohdan Alaskan lomalle.

Luonto on vahvasti läsnä ja siksi kaupunki on aktiivilomailijoiden suosiossa.

Nuori ja dynaaminen kaupunki – ja kiehtova historia

300.000 asukkaan Anchorage on portti jylhään Alaskan luontoon. Kaupunki perustettiin 1941 ja toimi alunperin rautatierakentamisen tukikohta ja se on myös nykyään Alaskan kaupallisen toiminnan ja liikenteen keskus. Good Friday – oli nimestään huolimatta vuonna 1964 dramaattinen sillä kaupunki koki tuolloin vahvan maanjäristyksen. Uudelleen rakennettu kaupunki on kuitenkin palannut aikaisempaan loistoon ja erityisesti Prudhoe Bayn öljyesiintymä on tehnyt Alaskasta osavaltion öljyteollisuuden kehdon.

Uskomaton luonnon ihmemaa

Vierailu Anchoragessa antaa mahdollisuuden kokea Lounais-Alaskan luonnonkauniin rannikon ja sen eläinkunnan ja Tyynen meren rannikkomeren.

Jylhät ja jyrkät vuorenhuiput ja jäätiköt koristavat Alaska eteläistä rannikkoa. Anchorage tarjoaa oivan sijainnin ja toimii upeasti kiinnekohtana matkalla Alaskan kansallispuistoihin kuten Chugach State Park ja Denali National Park and Preserve jossa sijaitsee myös Mount McKinley, Pohjois-Amerikan korkein vuori. ( 6.1993m )

Pohjoisen sijainnin vuoksi vierailuajankohta Toukuun ja Syyskuun aikana on pitkien valoisien päivien vuoksi upea. Kesälämpötila nousee usein + 23°C to +24°C, ja toisaalta talvella laskea huomattavan alas jopa - 30°C asteeseen.

Hyvä tietää

  • Lentokenttä : Maan suurin, Anchorage International Airport (Ted Stevens Anchorage International Airport), sijaitsee vain 5 km kaupungista lounaaseen.
  • Ostokset: The Alaska Native Heritage Center – Intiaanikulttuurikeskus tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua alkuperäiskulttuuriin – joihin kuuluvat kasvonaamiot, korut, nuket, maalaukset ja muuta aitoa. Lisätietoja ja ostosmahdollisuuksia löytyy seuraavista paikoista : 4th Avenue Market Place, Anchorage’s 5th Avenue Mall (110 liikettä ), Diamond Center ja The Mall at Sears.
  • Hyvät linkit : anchorage.net, alaskatravel.com