Varaa lento: Belfast

Lento

Matkatyyppi:
Lähtö ja saapuvat
Expense account
Matkustajat:
Luokka:
Näytä lennot:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???

Pohjois-Irlannin pääkaupunki Belfast tarjoaa kulttuuria, vilkasta yöelämää ja rikasta historiaa. Kaupungin lukuisissa pubeissa voit myös nauttia irlantilaisesta live-kansanmusiikista.

1.6.2017 alkaen Icelandair lentää Belfastiin enintään kolme kertaa viikossa – tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Lennot toteutetaan yhteistyössä Air Iceland Connect kanssa Q400-koneilla.

Belfast ja Titanic

Yksi Belfastin vetonauloista on RMS Titanicin tarina. Se rakennettiin Belfastin telakalla, joka oli 1900-luvun alussa maailman suurin – kaupunki oli silloin vauras teollisuuskeskus.

Belfastissa on monia Titanic-aiheisia nähtävyyksiä. Niistä ehkä vaikuttavin on multimedianäyttely, jossa kerrotaan aluksen rakentamisesta ja historiasta. Lisäksi sen ravintolassa voi nauttia tarkan kopion kohtalokkaana iltana tarjotusta ateriasta. Titanic-alueella Lagan-joen varrella vanhan telakan tilalle rakennetaan kovaa vauhtia tyylikkäitä, uusia rakennuksia.

Guinness ja iiri

Irlannin menneisyys on aina läsnä myös modernissa Belfastissa. Kansanmusiikin perinne kukoistaa edelleen ja perinteistä iirin kieltä näkee kylteissä sekä kuulee ajoittain kaduilla. Iirin kieli herätettiin henkiin 60-luvulla, ja tänä päivänä sitä puhuu 4,4 % väestöstä.

Vieraan kannattaa nauttia tuoppia stoutia ja annos kotitekoista lihapataa perinteisessä pubissa. Kaupungissa on valtavasti ruokailuvaihtoehtoja, joten löydät varmasti muunlaisia herkkuja, jos lihapata ei ole suosikkisi.

Autenttisessa viktoriaanisessa rakennuksessa järjestetään joka viikonloppu St. George’s Market -markkinat, jotka äänestettiin vuonna 2014 Yhdistyneen kuningaskunnan parhaiksi sisämarkkinoiksi. Markkinat on pidetty samalla paikalla vuodesta 1608, ja myynnissä on mm. tuoreita meren antimia, käsitöitä ja antiikkiesineitä.

Hyvä tietää

  • Icelandair lentää George Best Belfast Cityn lentoasemalle, joka on vain viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta.
  • Belfastissa on helppo tehdä ostoksia, sillä katujen varsilta löytyy runsaasti kauppoja. Kaupungissa on myös kaksi ostoskeskusta ja lukuisia markkinoita kävelyetäisyyden päässä toisistaan.
  • Lisätietoja: http://visitbelfast.com