Varaa lento: Montreal

Lento

Matkatyyppi:
Lähtö ja saapuvat
Expense account
Matkustajat:
Luokka:
Näytä lennot:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Icelandair tarjoaa suorat lennot Kana-dan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Montrealiin toukokuusta lokakuuhun.

Tämä Quebecissä sijaitseva kaupunki on Kanadan suurin ranskankielinen kaupunki, ja ranska onkin virallinen kieli englannin ohella.

Design ja arkkitehtuuri

Montreal tarjoaa sinulle valtavasti valinnanvaraa, varsinkin designin, muotoilun historian ja arkkitehtuurin suhteen. Itse asiassa kaupunki nimettiin UNESCO:n design-kaupungiksi vuonna 2006, osittain siksi, että kaupunki kannusti asukkaitaan vaikuttamaan oman ympäristönsä muotoiluun.

Jos design ja arkkitehtuuri ovat sydäntäsi lähellä, ota kohteeksi Kanadan arkkitehtuurikeskus CCA (the Canadian Centre for Architecture). Sen pysyvät näyttelyt, kokoelmat ja rakennukset korostavat
designin merkitystä kaupungissa.

Hyvä tapa tutustua Montrealiin on pyöräillen. Useat yritykset ja matkanjärjestäjät tarjoavat järjestettyjä pyöräretkiä tai vuokraavat pyöriä.

Ostokset, museot ja nähtävyydet

Montrealissa voit shoppailla sekä maan päällä että maan alla. Maanalaisten ostos-katujen alue on yhteensä n. 12 km², jossa on 32 km käveltäviä katuja. Maan päällä liikkuessasi ota kohteeksi L’Avenue du Mont Royal tai Bonsecours Market ja voit nauttia sydämesi kyllyydestä hienoista shoppailuelämyksistä.

Jos Kanadan historia ja kulttuuri kiinnostavat sinua, suosittelemme lämpimästi Château Ramezay’tä. Kokoelman jokainen esine liittyy Kanadan historiaan tavalla tai toisella ja itse rakennus on peräisin 1700-luvulta ja se on aikaisemmin toiminut aatelisperheen kotina. Goottilaistyylinen kirkko, Notre-Dame basilica, on värikäs ja upeasti koristeltu eikä jää toiseksi Pariisin kaimaansa verrattuna.

Montrealin kulttuuri

Kesällä ruokatorit, katutaiteilijat ja kahvilat tuovat kaupungin kadut täyteen elämää, varsinkin Montrealin vanhassa kaupungissa. Katutaide on täällä todella suosittua, ja voit helposti käyttää kokonaisen päivän parhaiden palojen metsästykseen. Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä pitää mainita, että monille musiikin ystäville tuttu yhtye, Arcade Fire on
kotoisin Montrealista

Hyvä tietää

  • Lentokenttä on nimeltään Montreal-Trudeau (YUL) ja se sijaitsee n. 20 km kaupungin keskustasta.
  • Julkinen liikenne on hyvin toimiva ja metro on kohtuuhintainen ja mukava tapa liikkua paikasta toiseen.
  • Icelandair lentää Montrealiin neljä kertaa viikossa: maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin toukokuusta lokakuuhun.