Varaa lento: Washington D.C.

Lento

Matkatyyppi:
Lähtö ja saapuvat
Expense account
Matkustajat:
Luokka:
Näytä lennot:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Washington D.C. Piirustuslaudalla suunniteltu pääkaupungiksi

George Washingtonin, Yhdysvaltain ensimmäisen presidentin, mukaan nimetty Washington D.C. on Yhdysvaltain pääkaupunki. Kirjaimet nimen perässä tarkoittavat District of Columbiaa joka on Marylandin ja Virginian osavaltioiden välissä sijaitseva kongressin hallussa oleva alue.

Washington on piirustuslaudalla suunniteltu pääkaupungiksi. Niinpä siellä on muistomerkkejä, laajoja puistoja, massiivisia rakennuksia, kuohuvia suihkulähteitä ja tyylikkäitä puistokatuja, jotka soveltuvat hyvin paraateihin ja kokoontumiseen. Supervallan pääkaupungissa on helppo liikkua maanalaisella, bussilla ja myös kävellen. Pääkaupunkiseudulla asuu 3,6 miljoonaa ihmistä, itse kaupungissa noin 700 000.

Monet suurenmoiset museot, joissa kaikki mahdolliset tyylisuunnat ovat edustettuina, sijaitsevat lähellä Mallia, pääkaupungin hienostokatua Capitolin ja Vietnamin veteraanien muistomerkin välillä. Ja mikä parasta: moniin museoihin on vapaa pääsy. Ne ovat myös suosittuja, eikä jonoilta voi aina välttyä.

Vanhaa Washingtonia pienine taloineen, etnisine ravintoloineen ja yökerhoineen edustaa idyllinen Georgetown. Sadat putiikit, antiikkiliikkeet ja kauppakeskukset houkuttelevat alueelle myös shoppailijoita. Lähde maailman puhutuimpaan kaupunkiin, jossa historia elää ja poliittiset uutiset syntyvät.

Hyvä tietää

Tutustumiskohteita

The Mall
Constitution Avenuen ja Independence Avenuen väliin jäävä katu. The Mallin toisessa päässä on Capitol-kukkula ja toisessa Vietnamin veteraanien muistomerkki. Niiden väliin sijoittuu mm. National Air and Science Museum, National Gallery of Art, National Museum of American History, Natural History Museum, Freer Gallery of Art jne.

Valkoinen talo
Vanhin julkinen rakennus Washingtonissa, valmistunut vuonna 1792. Talossa ovat asuneet kaikki presidentit, paitsi George Washington. Sisustus kertoo presidenttien ja ensimmäisten naisten mauista Yhdysvaltojen alkuajoilta lähtien. Presidentin ovaalin muotoinen työhuone ei ole avoinna yleisölle.

The Capitol
Kaupungin tunnus ja Yhdysvaltain tärkein rakennus.

Washington Monument
Maailman korkein muuraustyö (169 m) on rakennettu George Washingtonin kunniaksi vuosina 1848-1884. Ylhäällä näköalatasanne.

National Gallery of Art
Upea kokoelma länsimaisia maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa keskiajalta 1900-luvulle.

National Air and Space Museum
Lentämisen historiaa ja avaruusteknologiaa, mm. Apollo-avaruusalus, IMAX-elokuvia, ohjuksia, raketteja. Myös lapsia kiinnostava kohde. Maailman suosituin museo.

National Museum of African Art
Yli 7000 perinteistä afrikkalaista taide-esinettä.

Chinatown
Pieni, elämää sykkivä kiinalaiskaupunginosa, jossa yli 25 ravintolaa ja paljon kauppoja.

Vietnam Veterans Memorial
Muistomerkki koostuu kahdesta graniittiseinästä, jotka on pystytetty vuonna 1982 Vietnamin sodassa palvelleiden miesten ja naisten kunniaksi.

The Union Station
Pääkaupungin päärautatie asema on suositeltava nähtävyys ja mukava lounaspaikka. Ruokailu jossakin alimman kerroksen lähes 50:stä etnisestä ravintolasta on värikäs ja mieleenpainuva kokemus. Lähtöaulassa voit myös kuunnella klassista musiikkia, sillä ylätasanteella esiintyy päivittäin pianisti.

Trolley Tours
Opastettu kaupunkikierros vanhanajan malliin rakennetuilla vaunuilla. Vaunuilla on säännöllinen reitti. Jokaisella pysähdyspaikalla voi poistua ja käydä tutustumassa nähtävyyteen ja jatkaa sitten seuraavalla vaunulla.

International Spy Museum
Kansainvälisessä vakoilumuseossa voit testata kykyjäsi vakoojaksi. Museossa on esitelty vakoojia, vakoilutekniikoita ja -välineitä kautta maailman.