Islantilaista musiikkia muun maailman iloksi

Me rakastamme musiikkia. Me tuemme islantilaista musiikkiskeneä esimerkiksi auttamalla islantilaisia artisteja matkustamaan ympäri maailmaa. Olemme perustaneet Islantiin myös upean tapahtuman – Iceland Airwaves -festivaalit. Tämä tapahtuma kokoaa musiikin ystäviä eri puolilta maailmaa kuuntelemaan Islannin musiikkiskenen parhaimmistoa.

Sponsoroimme Icelandic Music Experiments -tapahtumaa, olimme perustamassa ja sponsoroimme edelleen Iceland Airwaves -tapahtumaa, ja olemme myös mukana Islannin matkailurahasto Reykjavík Loftbrússa.

Iceland Airwaves

Icelandair perusti Iceland Airwaves -musiikkifestivaalit vuonna 1999 ja on edelleen niiden pääsponsori.
Tapahtuman alkuaikoina Iceland Airwaves keskittyi esittelemään islantilaisia artisteja kansainvälisille levy-yhtiöille. Festarit ovat kasvaneet ja kehittyneet vuosien saatossa todella paljon ja ovat tällä hetkellä yksi vuoden odotetuimmista tapahtumista Reykjavíkissa. Tapahtumassa esiintyy yli 150 artistia eri puolilla kaupunkia, ja kaikkien tapahtuman järjestelyihin osallistuneiden työ todellakin kantaa hedelmää. Tapahtuma onkin auttanut useita islantilaisia artisteja saamaan faneja myös ulkomailta.

Hórmónar
Play Video

Hórmónar

Spotify
Play Video

The Icelandic music experiments

Olemme erittäin ylpeitä siitä, että tuemme joka vuosi Icelandic Music Experiments -tapahtumaan osallistuvia nuoria muusikoita. Experiments on tapahtuma, joka tarjoaa nouseville bändeille ja sooloartisteille tilaisuuden esittää musiikkiaan ensimmäistä kertaa isolle yleisölle.

Tapahtuman voittajat saavat lisäksi paikan Iceland Airwaves -festareille, jossa he pääsevät esiintymään kansainvälisen yleisön edessä.

ISLANNIN MATKAILURAHASTO

Icelandair tukee islantilaisia artisteja, jotka haluavat esiintyä ulkomailla. Teemme myös yhteistyötä sekä Reykjavíkin kaupungin että paikallisten musiikin veteraanien kanssa Reykjavík Loftbrú -ohjelmassa.

  • Hot Spring Collection

    Hot Spring CD

    Kokoamme ja julkaisemme säännöllisin väliajoin islantilaisen musiikin kokoelmalevyjä. Kaikki levyllä olevat artistit ovat esiintyneet jossain vaiheessa Iceland Airwaves -festivaaleilla.