Ainutlaatuinen Vatnajökull

Vaikka olisit asunut Islannissa koko elämäsi, Vatnajökullin ihmeet hämmästyttävät ja kiehtovat aina. Euroopan suurin jäätikkö vyöryy alas Islannin korkeimman vuoren harjannetta suurina jääputouksina juuri Reitti 1:n kaakkoisosan yläpuolella.

Jääjättiläinen kattaa 8 % Islannista ja on 1000 metriä paksu paksuimmillaan. Se on saman verran kuin 30 m jäätä tasaisesti levitettynä koko Islannin päällä – mutta olemme tyytyväisiä paikkaan, missä se on nyt. Islannin ilmasto on kyllin haastava ilman kymmenien metrien jääkerrosta päällämme.

Jää, vesi ja tektoniset laatat ovat muotoilleet Vatnajökullin ympäristöä vuosituhansien ajan. Tänä päivänä koko alue muodostaa Euroopan suurimman luonnonsuojelualueen, Vatnajökullin kansallispuiston.

Kysymykset

Missä Vatnajökull tulee olemaan seuraavaksi?

Löydät Vatnajökullin suunnitellun kolmen päivän aikataulun alla. Vaikka lueteltu aikataulu on uusin, muista, että se saattaa muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

Miten Vatnajökull lausutaan?

Helposti – ainakin Eyjafjallajökulliin verrattuna! Se lausutaan Vat-na-yuh-kutl.

Mitä jäätikön nimi tarkoittaa?

Vesien jäätikkö, mikä viittaa moniin suuriin jokiin, jotka virtaavat siitä, ja jään alaisten tulivuorenpurkauksien aiheuttamiin tulviin.

Onko Vatnajökullin sisäosissa mitään erityistä?

Ehdottomasti. Koko sisäosaa inspiroi jääluola. Hallitsevat värit ovat turkoosi ja safiirinsininen, ja erityisesti suunniteltu LED-valaistus ja jäätikön ääniraita luovat oikean tunnelman. Kun astut lentokoneeseen, on kuin astuisit jäätikön sydämeen. Mutta älä huoli. Palvelu on yhtä lämmintä kuin koskaan.

Kuten muissa Icelandairin lentokoneissa, Vatnajökullissa on portilta-portille-wi-fi, joten on hyvin helppoa jakaa lentokokemuksesi välittömästi ystävien ja perheen kanssa.

Hekla Aurora
Wi-Fi

Paikka, jossa jää kohtaa tulen

Vatnajökull on vaikuttavan kaunis. Sen reunoilla kirkkaat turkoosit jäävuoret kelluvat jäälaguuneissa ja syvällä sen sisällä muuttuvat jääluolat lumoavat kävijöitä safiirinsinisellä valolla.

Lisäksi hauska fysiikkafakta: jäätikköjää on todellisuudessaan vain tavallista kirkasta jäätä. Se vain näyttää siniseltä, koska auringonvalon sininen aallonpituus läpäisee paksun jään, kun taas punainen ja keltainen eivät. Se on kuitenkin tiheämpää kuin tavallinen jää ja se sulaa hitaammin, mikä tekee siitä ihanteellisen pitkille cocktailkutsuille.

Kaiken tämän kylmän ja upean kauneuden alla jäätikkö kätkee tulisen salaisuuden. Tämä valtava mannerjää on suoraan yhden maailman aktiivisimman tulivuorikentän päällä. Kuten voit varmasti kuvitella, se tekee toisinaan suhteesta dramaattisen.

Vatnajökullilla on erityinen paikka islantilaisten sydämessä. Tämän ainutlaatuisen lentokoneen kanssa haluamme jakaa Vatnajökullin luonnonihmeet matkustajiemme kanssa ja kutsua heidät astumaan jäätikölle, jotta he voivat kokea palan kotiamme.

Missä Vatnajökull tulee olemaan seuraavaksi?

Alla olevassa taulukossa on Vatnajökullin tämänhetkinen aikataulu. Se saattaa muuttua lyhyellä varoitusajalla, mutta sitä päivitetään säännöllisesti, jotta voit nähdä kauniin lentokoneemme toiminnassa.

Lähtö
Päivämäärä / kellon aika
Saapuminen
Päivämäärä / kellon aika
Vatnajökull

Pyydä lentää Vatnajökullilla

Kerro meille milloin, missä ja miksi haluat kokea lennon Vatnajökullilla. Kun saavut lentokentälle lentoasi varten, lentävä jäätikkö saattaa olla siellä odottamassa sinua!

This field is required
This field is required
This field is required
This field is required